Zelf uitnodigingskaarten printen

Feestje?

Een feestje geven is leuk! Daarbij hoort ook het uitnodigen, en dan zelf uitnodigingskaarten maken en printen is dan een leuk werkje.

Op welke manieren te maken.

U kunt uitnodigingskaarten zelf maken op papier, en dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van gekleurd papier en zelf uitnodigingskaarten printen op het gekleurde papier. Bedenk zelf goed wat u erop wil zetten. Welk lettertype en in welke kleur wilt u het drukken, alvorens u zelf uitnodigingskaarten printen gaat.

Zelf uitnodigingskaarten printen of niet?

U kunt ervoor kiezen het format dat u heeft gemaakt zelf te printen, of het te laten doen bij een copyshop bijvoorbeeld. Als u zelf uitnodigingskaarten printen wil, is het fijn een goede printer te hebben, die kleuren mooi afgedrukt krijgt. Zorg dus altijd eerst voor een test in zwart wit, om te zien hoe uw model eruit ziet.

Of maak eerst een klein kleurenplaatje alvorens zelf te printen.

Het gebruik van kleuren is duurder dan bij een zwartwit inktcartridge van de printer. U kunt uw format ook opslaan op een memorystick en deze bij een copyshop inleveren en dan aan de balie bespreken hoe het eruit moet komen te zien. Het leukst is toch om zelf uitnodigingen te maken. Dat ziet er vaak origineler en leuker uit. Kortom, geef een feestje en ga zelf aan de slag met uitnodigingen en kies voor zelf uitnodigingskaarten printen!